Saturday, September 25, 2010

Spamalot Trivia Quiz

Test your knowledge of the movie “Monty Python and the Holy Grail," the inspiration for the stage musical Spamalot now playing at the Palace Theater in Waterbury.

1 . Members of three famous bands were original investors in the film. Name one of the
groups.
Answer: Genesis, Pink Floyd, Led Zeppelin. Each contributed 20,000 pounds.

2 . How much did each Python receive for writing and starring in the film?
Answer: Each received 4,000 pounds.

3 . Who directed the film?
Answer: Terry Gilliam and Terry Jones. Though the opening title credits also give credit
to several fictional directors including, “40 specially trained Ecuadorian Mountain Llamas,
6 Venezuelan Red Llamas, 148 Mexican Whooping Llamas, 14 North Chilean Guanacos
(closely related to the llama), Reg Llama of Brixton, and 76000 Battery Llamas from ‘Llama
Fresh Farms Ltd’ near Paraguay.”

4 . Who played Sir Lancelot the Brave, Taunting French Guard and Tim the Enchanter in the
film?
Answer: John Cleese.

5 . What knight did Eric Idle play in the film?
Answer: Sir Robin the Not-Quite-So-Brave-as-Sir Lancelot.

6 . King Arthur and the voice of God were played by what Python in the film?
Answer: Graham Chapman.

7 . The film was mainly filmed in what country?
Answer: Scotland.

8 . What happened to King Arthur that abruptly ended the climatic battle scene of the film?
Note: This is not the ending to Monty Python’s Spamalot.
Answer: A group of policemen arrested King Arthur for the murder of a “famous historian”
earlier in the film.

9 . What is the largest animal thrown from the castle at King Arthur and his Knights?
Answer: A cow.

No comments:

C O N N E C T I C U T
--- A R T S ---
C O N N E C T I O N

Lauren Yarger with playwright Alfred Uhry at the Mark Twain House. Photo: Jacques Lamarre)

Blog Archive

Copyright Notice

All contents are copyrighted © Lauren Yarger 2009-2016. All rights reserved.